Race details:

Štafeta 3 x 7 km

Štafeta

21.1 km

Start štafetne trke je u nedelju 19. maja 2019. godine na ulici Kralja Petra I u 10:00 h.
Trka startuje zajedno sa polumaratonskom trkom i ide potpuno istom trasom kao i polumaratonska trka. Štafete imaju tri izmene. Svaka izmena je na 7 kilometara i predstavlja jedan krug koji istrče polumaratonci. Izmena štafeta je na ulici Kralja Petra I (neposredno kod startno-ciljne ravnine).
Svi učesnici dobijaju učesnički paket koji sadrži:
• kesu
• startni broj + jedan višekratni čip po timu koji se vraća nakon trke
• okrepna tokom i nakon trke
• oficijalnu majicu trke
• bon za ručak
• unikatnu livenu učesničku medalju (nakon ulaska u cilj)
• poklone partnera trke
• i...našu čuvenu gostoljubivost.

Kategorije takmičara u štafetnoj trci:
Apsolutno muška kategorija (tri muška člana ekipe ili dva muška člana ekipe i jedan ženski član)
Apsolutno ženska kategorija (tri ženska člana ekipe ili dva ženska člana ekipe i jedan muški član)
Nagrade:
 Robne nagrade partnera trke za apsolutne pobednike
 Plakete za apsolutne pobednike
Prijave štafetna trka:
Prijave za štefetnu trku počinju 07. februara 2019. godine u 12:00h elektronskom prijavom na portalu http://trka.rs/event/122/. Elektronske prijave se zatvaraju 08. maja 2019. godine u 12:00h.
PRVIH 1.000 TAKMIČARA KOJI UPLATE STARTNINU STIČU PRAVO DA BUDU UČESNICI 40. SOMBORSKOG POLUMARATONA. PRIJAVE I UPLATE NAKON KOMPLETIRANIH 1.000 UČESNIKA NISU VAŽEĆE
Nakon ovog datuma prijava nije moguća.

Članovi štafetnih timova kod kojih se po zatvaranju prijava ne kompletiraju sve tri prijave biće prebačeni na trku od 7 km.

VAŽNO: Učesnici koji trče štafetnu trku, prilikom popunjavanja prijavnog formulara, u polju "Klub" unose ime štafete pod kojom nastupaju.

Startnina po štafeti iznosi 4.500,00 dinara. Svi prijavljeni učesnici će kompletne podatke o uplati startnine dobiti nakon popunjenog prijavnog formulara i u e-mejlu o potvrdi izvršene prijave.

PRIJAVNI CENTAR: Preuzimanje startnih paketa, svlačionice i garderoba su u prijavnom centru Cristal Lux & Bowling stones Sombor, Trg Republike 1 (bivši hotel ''Sloboda'') (400 metara od mesta START).
Startni paketi se mogu preuzeti i u subotu 18.05.2019. godine od 17h do 21h u prijavnom centru

Takmičari dobijaju startni broj (tri broja po timu) i jedan višekratni čip po timu koji menjaju/preuzimaju prilikom svake izmene.

Takmičari koji trče štafetnu trku nose višekratni čip koji stavljaju na članak noge i koji međusobno menjaju prilikom razmena sa kolegama iz tima!

Svaki učesnik, uvidom u svoje zdravstveno stanje i fizičku pripremljenost, na svoju odgovornost učestvuje u trci što je dužan na prijavnom listu i potpisati. Takmičari mlađi od 18 godina, moraju imati pismenu saglasnost roditelja ili trenera. Takmičari trče na vlastitu odgovornost.

Organizator može odstraniti trkača koji ne može nastaviti trku ili se nepropisno ponaša.

Vremenski limit trke je 3 sata.

Trasa trke je zatvorena za saobraćaj. Trkače prati i obezbeđuje Policijska uprava Sombor - Odeljenje saobraćajne policije i služba Hitne medicinske pomoći.

Od 11 sati je svečani ručak i zabava za trkače u prijavnom centru Cristal Lux & Bowling stones Sombor, Trg Republike 1 (bivši hotel ''Sloboda'') (400 metara od mesta START).

Info e-mail : arksomaraton@gmail.com i somaraton@gmail.com

ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENA PRAVILA TAKMIČENJA I PROPOZICIJA TRKE.

ARK Somaraton
Save Kovačevića 44
25000 Sombor

Entry fee:

Price From Until
15 €
1500 RSD
7.02.2019. 12:00 7.05.2019. 18:00

Prices are per person in one of indicated currencies.

Are you sure about this?